Tung svensk förlust mot Danmark – trots ledning med fem bollar

Sverige åkte på ytterligare en tung förlust i U19-VM på fredagskvällen. Danmark var starkast sett över två halvlekar och vann med 29-26.

Efter förlusten mot Egypten i gruppspelsomgång två var Sverige pressat att ta poäng och stå för en bättre prestation i matchen mot Danmark. Dessvärre åkte det svenska U19-landslaget på sin andra raka seger i VM-turneringen och plötsligt ser det inte lika ljust ut.

Danmark inledde klart bäst och fick in ett par enkla bollar i inledningen av matchen, men ungefär halvvägs in i halvleken vaknade Sverige till liv och tog över matchen fullkomligt. Efter åtta (!) raka mål vände Sverige ett 6-3-underläge till ledning 11-6. Därefter avtog den svenska pressen och Danmark kunde hämta ikapp till 14-14 innan pausvila.

Väl i den andra halvleken var danskarna aningen starkare och kunde dra ifrån med ett par bollar, ett övertag som Sverige aldrig kunde göra något åt. Matchen slutade 29-26.

Bäst i Sverige var bland annat Jonathan Svensson och Markus Thorbjörn, med fem respektive sex mål vardera. Mathias Gidsel tryckte in åtta bollar för Danmark, medan Emil Laerki gjorde sex baljor.

På söndag möter Sverige ytterligare ett tufft motstånd – Frankrike.