Tre raka torsk i gruppspelet för Sverige i U19-EM

Cajsa Sällström. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Det går fortsatt motigt för det svenska F00/01-landslaget under U19-EM i Ungern. Idag blev det stryk mot Portugal vilket innebär jumboplats i gruppen.

På förhand var det en tuff grupp och Sverige fick heller inte med sig någon vinst från det inledande gruppspelet. Under söndagseftermiddagen blev det förlust med 19-24 mot Portugal.

– Det är absolut inte det här vi hade tänkt oss när vi åkte ner hit. Det är klart att det är en tuff situation att vara i, men processen över de här tre matcherna har stegvis gått framåt, säger Joel Tulldahl som är förbundskapten under mästerskapet till Handbollslandslaget.se.

– Spelarna här kan spela handboll men börjar fundera, tveka lite och då låser det sig. Nånstans där är vi just nu. Det sitter i huvudet, för handboll kan de spela.

Portugal anfördes som vanligt av superstjärnorna Joana Resende och Beatriz Fabiana Sousa. De gjorde tillsammans 16 av Portugals 24 mål och hade de spelat i ett bättre landslag så hade de varit kandidater till All-Star Team.

Sverige saknar som bekant både Nina Dano och Cornelia Dahlström som var bärande spelare under U18-VM förra sommaren. Två spetsspelare som i såhär tuffa mästerskap kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Nu väntar fortsatt spel i så kallad intermediate round där blågult möter Österrike och Montenegro. Det kan som bäst bli spel om plats 9-12 till slut och i värsta fall 13-16.

Sverige – Portugal 19–24 (8–8)

Sverige
Isabelle Andersson 6, Cajsa Sällström 3, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Maja Fredén 2, Louise Rundcrantz 2, Catrin Axelsson 1, Lina Cardell 1, Jackie Moreno 1, Elma Örtemark 1

Portugal
Joana Resende 8, Beatriz Fabiana Sousa 8, Sandra Ramos 2, Ines Duarte 2, Eulalia Silva 2, Leonor Goncalves 1, Beatriz Figueiredo 1