Sveriges U20-herrar vann fyrnationersturneringen

P96/97-landslaget i Polen 2016.

Sveriges U 20-herrar gick obesegrade genom fyrnationsturneringen i Chorzow efter att på söndagseftermiddagen även ha besegrat hemmanationen, Polen, med 29-25 efter 18-13 i paus, i den direkt avgörande matchen om turneringssegern.

–Vi gör en bra match igen. Polen är ju EM-åtta så det var skönt att kunna stå upp mot dom på bortaplan och få ytterligare en bra match, säger förbundskaptenen Ulf Nyström.

Sverige tvingades möblera om stundtals i laget då Markus Sjöbrink fått lite känningar i ena knäet och har inte kunnat spelat på två dagar och Oskar Cosmo drog tidigt på sig två utvisningar i finalmatchen. William Bogojevic och Jonathan Svensson fick vikariera som linjespelare och mittförsvarare och skötte det riktigt bra.

Unge Alfred Jönsson var återigen jätteduktig och blev tillika matchens bäste målskytt med sju mål. Sveriges målvakt Anton Hagvall och vänsternian Felix Claar gjorde också avgörande prestationer i matchen och fick dessutom mottaga individuella priser för turneringens bäste målvakt och utespelare.

–Som sammanfattning kan jag säga att vi under den här turneringen fått två bra matcher, mot Norge och Polen, som vi kommer att ha nytta av framöver, säger Ulf Nyström.

–Veckan har varit mycket viktig och bra för det här laget. Nu tar vi fart mot VM-kvalet, som avgörs den 6-8 januari 2017 i Rumänien. Så med rätt förutsättningar kan det räcka långt, ända vägen till UVM i Algeriet nästa sommar, avslutar Nyström.

Målskyttar i Sverige: Alfred Jönsson 7, Felix Claar 6, Linus Andersson 6, Johan Dahlin 3, Anton Hallbäck 3 (3 straffar), Oscar Cosmo 1, William Bogojevic 1, Jonathan Svensson 1, Lukas Sandell 1.