Sverige fick oavgjort i första SOC-matchen

Tyra Axnér, Sverige och Nyköbing Falster. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

U20-landslaget slipar på VM-formen med tre genrepsmatcher i Kalmar. Efter tre måls underläge halvvägs mot Norge fick defensiven ett lyft, målvakten Tyra Schjött var också med och hämtade in till slutsiffrorna 23–23.

Ofelia Shoai Hallberg och Johanna Östblom står över den blågula uppladdningen på grund av sjukdom. Sverige ställde dock upp med full trupp i Kifab Arena då IK Sävehof-duon Linn Johansson och Ida Sembe tagit plats.

Det gick småtrögt för blågult att mota Norge från farliga lägen fram till paus. De 15 insläppta målen halvvägs kunde bara bli bättre, vilket också visade sig med Schjötts alerta räddningar och en allmänt tajtare uppställning bakåt.

– Vi har inte spelat så mycket den senaste tiden men vi kom in i det bra och det kändes bättre i andra halvlek, sade Thea Blomst till Barometern.

Linjespelaren nätade tre gånger, Kajsa Lindberg avlossade fyra lyckade skott från högernio och Tyra Axnér tryckte in sex bollar från vänster.

Nederländerna, som förlorade sin fredagsmatch mot Danmark (23–30), är nästa motståndare för Sverige. Matchstart 18.00 i Kalmar – webbsändning i förbundets och Solidsports regi.

Sverige–Norge 23–23 (12–15)