Svensk U21-seger mot Norge

På återseende I Algeriet

Sveriges U21-herrar besegrade Norge i första matchen i Scandinavian Open Championship, som spelas i helgen i Bjärred och Köpenhamn.

Sverige ligger just nu på ett kortare träningsläger i Lund innan avresa till Algeriet och UVM, måndagen den 17 juli. Man spelar sina sista två matcher i SOC innan kampen om medaljer påbörjas. Igår mötte man Norge, som också ska till VM, och det är klart att matchen var viktig och prestigefull inför stundande slutspel.

Förbundskaptenerna Ulf Nyström och Kalle Mattson snurrade ordentligt bland manskapet för att känna sig fram vilka konstellationer som fungerar bäst ihop, både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

– Vi gör en bra match, sen får man sätta det i perspektiv. Vi tränar rätt så hårt just nu, utifrån det såg det spännande ut, sade Ulf Nyström.

– Vi har många olika konstellationer, 16 man är inne på banan och vi får betalt för det rätt så ordentligt. Vi orkar hålla upp trycket, glädjande att ta med oss det här på ett positivt sätt, avslutade Nyström.

Imorgon, söndag, möter man Danmark i Köpenhamn, som man förlorade mot i VM-kvalet i vintras och som man även har i gruppspelet i VM. Nu gäller det att positionera sig inför det som komma skall.  Sen skiljs laget åt och återsamlas igen kommande söndag i Malmö.

SVERIGE–NORGE 33–26 (16–11)

Målskyttar, Sverige: William Bogojevic 5, Alfred Jönsson 5, Anton Hallbäck 5, Lukas Sandell 4, Johan Dahlin 2, Oskar Cosmo 2, Markus Sjöbrink 2, Niclas Paradis 2, Oliver Wigmark 2, Emil Hansson (Guif), Adam Tumba, Andreas Lang, Emil Hansson (Ystad) alla 1.

Är sprungen ur en fin årgång -64 med handbollsrötter i främst Malmö och Lund. Drygt 10 säsonger som elitspelare, 12 u-landskamper som spelare, drygt 20 säsonger som tränare/ledare i olika sammanhang samt ingår i tränar-/ledarstaben på P96/97-landslaget. Just nu huvudansvarig för HK Ankarets herrlag, som är nykomlingar i division 1 södra säsongen 2017-18.