Succétränaren om starten: ”Alltid fokus på nästa match”

Halmstad Arena. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Färöarna spelar nu sitt första stora internationella mästerskap någonsin. Laget har dessutom inlett U21-VM i Algeriet på ett övertygande sätt, med två segrar och en fin insats mot ett starkt Norge. Nu berättar förbundskaptenen Sonni Larsen om sina känslor efter succéstarten. 

Färöarna inledde U21-VM med en stark tremålsseger mot Chile i premiären, 31-28. Därefter steppade laget upp ytterligar rent spelmässigt och kunde slå ett ettrigt sydkoreanskt U21-landslag med 28-27 i match nummer två. Det blev visserligen förlust mot Norge i den tredje matchen, men den här starten på turneringen var det inte många som vågade hoppas på. Det här är nämligen Färöarnas första deltagande i en stor internationell turnering.

Sonni Larsen, Färöarnas förbundskapten, är självklart väldigt stolt över sitt lag så här långt.

– Vår prestation som lag har varit fantastisk. Vi spelade mycket bättre mot Sydkorea och det behövdes. Killarna, ledarna och publiken gjorde det till en bra dag för vårt lag, jag är väldigt stolt måste jag säga, berättar Sonni Larsen enligt IHF:s hemsida.

Med tanke på att det här alltså är första gången som landet medverkar i en stor internationell turnering är det inte konstigt att intresset är stort hemifrån. Det är något som Sonni Larsen varit noga med att hantera internt.

– Vi har diskuterat det mycket med våra killar. Självklart är de stora stjärnor där hemma för att de skapar historia nu, men vårt huvudfokus är alltid på nästa match. Vi har diskuterat det flertalet gånger och jag tycker att våra killar gör det väldigt bra med just den biten nu.

I nästa match möter Färöarna ett mycket svårspelat tyskt landslag. Tyskarna har inlett turneringen med vinst mot Ungern i premiären, utklassningsseger mot Chile (hela 26 bollar!) och en femton mål stor vinst mot Sydkorea. Det blir med andra ord en rejäl utmaning för det färöiska U21-landslaget.

Här kan du se hela dagens spelschema i U21-VM!