Stortalangen om landslagsdebuten: ”Stor känsla att få representera sitt land”

Valter Chrintz. Foto: Roger Siemund/Japhifre

European Open var det svenska U17-landslagets första turneringen och första gången killarna fick spela officiella landskamper. En av de starkt bidragande orsakerna till Sveriges framgång var IFK Kristanstads Valter Chrintz.
– Det var en extremt stor känsla att kunna representera sitt land, säger han till 24kristanstad.se. 

Det svenska U17-landslaget visade sig från sin bästa sida och gick som bekant obesegrade hela turneringen och knep guldet via en imponerande finalseger över Österrike.
– Det är också en extrem känsla. Speciellt med de här grabbarna. Jag har ju känt dem länge, mött dem i SM och olika matcher och turneringar i Sverige. Det var en extremt känsla att verkligen känna att de första landslagsmatcherna gick så bra. Så det är skitkul. Riktigt bra känsla är det, säger han.

Med tanke på att det var Sveriges första landskamper var det svårt att veta riktigt var man stod i förhållande till andra länder. Turneringssegern tyder på att det finns gott om talang och att man står sig väl. En av de mest framstående under turneringen var Valter Chrintz själv som de tre sista matcherna stod för 26 mål, varav åtta i finalen.
– I gruppspelsmatcherna var det lite nervöst. Man visste inte riktigt var man stod och hur bra laget var. Men när vi kom in i Main Round släppte det lite. Då fick jag några fina utspel från lagkompisarna och fick in några baljor, så det var kul, säger Valter Chrintz.

Valter Chrintz som ett par dagar efter landslagsframgångarna belönades för sin fina  insats genom att bli utsedd till månadens talang av Kristianstadbladet är av förklarliga själ nöjd med turneringen och sin insats men nöjer sig inte där. Målen inom handboll är högre än så.
– Drömmen är att spela Final Four, säger han till Kristianstadbladet.