Stark andra halvlek räckte för U16-tjejerna

Nina Koppang. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Sveriges U16-landslag är just nu i Spanien för spel i Scandiberico Tournament. Premiären mot Spanien var jämn i den första halvleken, men i den andra imponerade Sverige stort och kunde vinna matchen med 24–16. – Jag är jättenöjd med dagens insats, säger förbundskaptenen Patrik Svarvén till Handbollslandslaget.se.

Första halvlek var kanske inte jättemycket att hänga i julgranen. Sverige var nervöst och slarvade en hel del i anfallsspelet, något spanjorskorna inte var sena att utnyttja. De svenska tjejerna kom dock igång mer och mer och kunde gå ikapp till 10–10 före halvtid.

– Charité Mumbongo stack ut lite extra i första halvlek och tog stort ansvar bakåt och framåt, säger Svarvén till Handbollslandslaget.se.

I den andra halvleken var Sverige helt överlägset. Mittblocket Mumbongo/Thea Blomst stoppade i princip allt och framåt gjorde såväl Mumbongo och Nina Koppang lite som de ville. Sverige vann med 24–16, en mycket imponerande seger.

Redan ikväll väntar nästa match då Sverige möter Norge.

SPANIEN-SVERIGE 16–24 (10–10)
Sverige: Nina Koppang 5, Charité Mumbongo 5, Elsa Åsberg 4, Kaja Stojilkovic 2, Sofia Karlsson 2, Thea Blomst 2, Isabelle Jidmar 2, Vanja Andersson 2.

LÄNK: Stark andra halvlek gav seger