Patrik Svarvén: ”Hade rätt bra koll”

Patrik SvarvéŽn. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Sveriges yngsta landslag har haft svårt i ett par tidigare möten med Norge. EM-premiären bjöd på något helt annat. – Vi hade rätt bra koll, bestämde oss för att spela ett försvar som skulle missgynna Norge, sade Patrik Svarvén.

Förbundskaptenen mötte U17-adepterna under några träningsdagar i helgen. Tillsammans nådde gruppen spelorten Celje i Slovenien sent under måndagen.

Mindre än 24 timmar senare var Sverige redo för sin bästa insats hittills.

Ledning från start, Norge kom ikapp till 5–5. Det var också enda gången som derbydramatiken levde upp på allvar.

– Vi pratade mycket om att det gäller att vinna varje duell, inte fokusera så mycket slutresultatet. Tjejerna tog till sig genomförandet på ett fantastiskt sätt, sade Svarvén i en hyllning till kampviljan.

Ni känns beslutsamma hela vägen?

– När vi går för det ska vi gå för det hela vägen. Det behöver vi göra imorgon igen och hela tiden i turneringen.

Många olika målskyttar kommer till tidigt för er del?

– Ja, vi har ingen stjärna men många tar ansvar. Nina Koppang som varit vår bästa målskytt tidigare stukade foten på träningen i morse och vi får båda våra vänstersexor skadade i första halvlek. Vanja (Andersson) flyttar ner från nio meter och levererar, attityden blir rätt bra, sade Svarvén.

Förbundskaptenen var lättad över att kantspelarna Jennifer Johansson och Elsa Åsberg snabbt återvände i spel efter lättare känningar. Det är mer ovisst när Koppang blir aktuell för spel igen.

Oavsett ger EM-programmet få stunder att suga på segerkarameller. Fredag eftermiddag möter Sverige upp igen med Spanien på andra sidan planen.