OS 2028 stort mål för Kristianstads nye keeper

Rene Ingram (längst till vänster). Foto: IHF

För närvarande spelar han U21-VM som lagkapten i USA. Inom kort fullföljer Rene Ingram karriärvalet att komma till Kristianstad. Måhända ett litet steg för en målvakt som hoppas att den amerikanska handbollen ska ta större kliv.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I Handball-worlds intervju berättar Tysklandsfödde Ingram, som nådde USA:s U-landslag via dubbla medborgarskap, bland annat om flytten från 3. Bundesliga till den orangea organisationen.

– Jag har spelat för juniorakademilaget i TV Großwallstadt under tre säsonger, därefter ett år med HV Erlangens juniorer och sedan med TV Erlangen-Bruck, säger han.

I sin landslagsroll konstaterar Ingram att IHF satt igång ett stödprogram för att öka handbollsintresset i Kina och USA. Om nio år arrangerar Los Angeles OS.

– Det är naturligtvis ett stort mål.

– USA är kvalificerat som värdland. Jag kommer att vara i den bästa åldern för målvakter, säger han till Handball-world.

Att USA spelar junior-VM för första gången på 30 år drar också strået till stacken. Precis som ett ökat antal spelare med utvecklingsgrund i utlandet.

– Vi har två spelare i utländska toppklubbar. Jag ska till Kristianstad ochkommer att vara där för andralaget (IF Kristianstad). Men jag kommer också att träna med elitlaget och är tredjemålvakt där, säger Ingram till Handball-world.

Länk: Rene Ingram im Interview: ”Olympia 2028 ist natürlich ein großes Ziel”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here