Markus Sjöbrink hoppfull inför U21-VM: ”Viktigt att hela laget bidrar”

Markus Sjöbrink. Foto: Gunnar Johansson

U21-VM i Algeriet är nu bara dagar bort. Trots att det svenska landslaget hamnat i en minst sagt tuff grupp lever förhoppningarna om att kunna gå långt i turneringen. Markus Sjöbrink trycker dock på att det då krävs att hela laget bidrar. 

Med VM-premiären mot Qatar bara två dagar bort är det dags att rikta fokus mot U21-VM i Algeriet. Det svenska landslaget hamnade i samma grupp som Qatar, Frankrike, Danmark, Slovenien och Egypten. För att lyckas ta sig vidare krävs förmodligen ett vältrimmat svenskt landslag.

Markus Sjöbrink, tung mittsexa i Eskilstuna Guif, menar att det krävs en kollektiv fin insats i turneringen om Sverige ska kunna gå långt.

– Ingen speciell nyckelspelare, det är viktigt att hela laget bidrar. Nu är inte Lukas Nilsson med, Felix Claar missar också. Det är viktigt att hela laget bidrar, säger Markus Sjöbrink till Eskilstuna Guifs officiella hemsida.

Markus Sjöbrink meddelar också att laget på söndagens möte ska gå igenom förutsättningar och målsättning inför turneringen, men att han för egen del hoppas kunna bidra med sin bästa handboll för att på så sätt hjälpa laget.

– Det blir en tuff grupp. Frankrike är ett väldigt bra lag, vunnit två mästerskap. Vi är jämnstarka med Danmark – de är också ett väldigt bra lag. Slovenien kom tvåa i i VM för två år sedan. Egypten har jag inte jättebra koll på, vi vann mot dom i senaste mästerskapet. Qatar har jag ingen koll på, jag har varken mött eller sett dom tidigare.

Sveriges spelschema för U21-VM I ALGERIET 18–30 JULI

18 juli: Qatar
19 juli: Frankrike
21 juli: Egypten
22 juli: Danmark
24 juli: Slovenien
26 juli: Åttondelsfinaler
27 juli: Kvartsfinaler, placeringsmatcher
29 juli: Semifinaler, placeringsmatcher
30 juli: Final, bronsmatch, placeringsmatcher

Här kan du läsa mer om rådande förutsättningar inför turneringsstarten.