Magsjuka före matchen – Sverige föll mot Schweiz

Line Bergfeldt I målet för Sverige. Foto: Handball Federation of Montenegro / EHF.

Sverige åkte på ytterligare en förlust under U17-EM. Schweiz hade svårstoppade anfallare och lämnade blågult bakom sig, 30–34 till slut.

Handbollslandslagets officiella hemsida berättar om stökiga förberedelser till tisdagsmatchen. Sverige hade en reducerad trupp igång i matcharenan, på grund av magsjuka på spelarhotellet.

Matchen mot Schweiz var jämn i 20 minuter då Natalie Hübbert prickade rätt med 12–12. Schweiz hade dock högre kvalitet till pausvilan och hade sex mål att gå på halvvägs.

– De fick momentum och utnyttjade det. Vi gjorde något tekniskt fel, de fick några lätta kontringar och då tappade vi hoppet där litegrann, sade assisterande förbundskapten Linus Ekman till handbollslandslaget.se.

Sverige kunde närma sig med bra träffprocent direkt efter paus. Schweiz svarade emellertid upp och matchen blev inte särskilt spännande till sist.

– Det var en annorlunda uppladdning med mycket oklarheter och det har varit väldigt speciellt på hotellet. Det är dock inget vi ska skylla på och jag tycker ändå att vi krigade på utifrån de förutsättningar vi hade. Vi räckte helt enkelt inte riktigt till och om det var orken eller yttre orsaker som påverkade vet jag inte riktigt, sade Ekman till handbollslandslaget.se i en summering av dagen.

Sverige har Österrike härnäst (onsdag 16.00), en match som klargör om landslaget får spela om plats nio till tolv eller 13 till 16 under EM-avslutningen.

Schweiz–Sverige 34–30 (19–13)
Målskyttar, Sverige: Elise Lönnegren 6, Emma Mihailovic 6, Thea Kylberg 4, Stella Huselius 4, Natalie Hübbert 3, Alice Salmi 3, Ellie Hammarström 2, Perla Rainey Malmberg 2.