Lugitalang ersätter Lukas Nilsson på u-landslagsläger

Alfred Jönsson. Foto: @LARS-ERIK NILSSON

Som Handbollskanalen berättat om tidigare så genomför herrar U20 ett träningsläger i Helsingborg den 4-6 januari, 2016. Detta är ett led i förberedelserna inför UEM-kvalet i Bosnien i april och som förhoppningsvis resulterar i ett UEM-slutspel i Danmark nästa sommar. Samtidigt i Helsingborg laddar A-landslaget upp inför kommande EM-slutspel i Polen i januari.

Tack vare att Ystads IF:s unge stjärna Lukas Nilsson tog en plats i EM-truppen till Polen öppnade det sig för förbundskaptenen för herrar U20, Ulf Nyström, att prova Lugis nye stora talang, Alfred Jönsson, i detta sammanhang.

Det ska bli spännande att få stifta bekantskap med denna unga talangfulla spelare. Alfred har, trots sina unga år och sin ringa erfarenhet, visat att han håller väldigt god nationell klass i höstens elitseriespel i Lugi HF, säger Ulf Nyström.

Ännu ett återbud har drabbat herrar U20 på lägret, men av en tråkig anledning. Sävehofs unga storskytt, William Bogojevic, en kraftfull spelare som vi nyss skrivit om här på Handbollskanalen, måste tyvärr lämna återbud. ”Bogo” har oturligt åkt på körtelfeber och måste avhålla sig från all fysisk aktivitet ett tag framöver. Olle Ek från Alingsås HK ersätter.

Olle, som regelbundet tränar med Alingsås HK, är inte helt färsk i detta sammanhang. Han har varit med på en del zonsamlingar som vi har genomfört under resans gång och han har imponerat i division 1 under hösten med sitt HP Alingsås, avslutar Ulf Nyström.

HP Alingsås är Alingsås HK:s utvecklingslag och är nykomlingar i division 1 södra och parkerar idag på en sjätte plats, efter 11 spelade omgångar.