Jesper Östlund tar över U18-landslaget

Jesper Östlund. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

För två veckor sedan blev det klart att Thomas Axnér ska ta över det svenska damlandslaget efter Henrik Signel efter OS i Tokyo i sommar – vilket betyder att hans uppdrag som förbundskapten för herrarnas U18-landslag kommer att avslutas. Nu står det klart att det är Hallbys tränare Jesper Östlund som tar över uppdraget, meddelar Svenska handbollslandslaget på sin hemsida under tisdagen. 

I och med att Axnér lämnar sitt uppdrag som förbundskapten för herrarnas U18-landslag för att leda damlandslaget så är det alltså Jesper Östlund som tar över rollen.

– Jag tvekade inte en sekund när frågan kom utan ser det här som en jätterolig utmaning. Jag får ett stort ansvar för framtiden för svensk handboll med utbildning och utveckling av unga talanger. Det är en ära att få leda ett landslag och någonting jag drömt om sedan jag blev tränare, säger Östlund till handbollslandslagets hemsida. 

Med sig som assisterande förbundskapten kommer Östlund att ha Calle Tagesson, och den första utmaningen kommer att bli årskullens mästerskapsdebut, EM i Slovenien i augusti.

– Jag har följt de här killarna i flera år, från Sverigecupen och genom riksläger och fram till i dag. Varit med på läger och matcher som assisterande till Tomas, så det ska bli riktigt roligt och extremt utvecklande för mig att få jobba vidare med det Tomas börjat med. Jag har lärt mig jättemycket från honom och vi har pratat nästan dagligen om allt i handbollssvängen, såväl landslaget som Handbollsligan där vi tagit hjälp av varandra. Det är en riktigt duktig tränare som inspirerat mig mycket, säger Östlund.

Länk: Jesper Östlund ny förbundskapten för U18-landslaget