Jerry Hallbäck om Tunisien i åttondelen: ”Ett ganska köttigt lag”

Jerry Hallbäck. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Svenska Handbollslandslaget

Sverige stöter på Tunisien när man kliver in i utslagsfasen i VM. – Ett ganska köttigt lag, de kommer i stora och rejäla satsningar anfallmässigt, säger förbundskapten Jerry Hallbäck till Handbollskanalen.

Efter att landslaget gjort sitt mot Nigeria tidigt måndag eftermiddag återstod några timmar av väntan innan motståndet i åttondelen skulle bli klart.

Väntan och väntan förresten. Sverige följde ett par intressanta uppgörelser från läktaren i Vigo och fick först se Egypten ta ner Frankrike på ett övertygande sätt.

– Ett bra lag som spelar med stort hjärta och har fått till försvar- och målvaktsspel, säger Hallbäck om gruppvinnaren.

I samma stund var blågult klar som tvåa. När Tunisien slog Slovenien blev det givet att Sverige möter ännu ett lag från den nordafrikanska vågen härnäst i mästerskapet.

– De lagen är kraftfulla, med hög fart och bra attacker. Det som skiljer dem åt är väl att Tunisien kan gå på snabbare avslut. Egypten har lite bättre tålamod, säger Hallbäck.

Åttondelsfinalerna fyller ut hela onsdagen i Spanien-VM, exakta speltider är ännu inte kända. I gruppspelet vann Sverige flera och förlorade få poäng, ibland på lite oväntade ställen. Hallbäcks statusrapport har positiv övervikt.

– Skönt och roligt att vi tagit oss hit. Mot Egypten gick det inte som vi ville, sen gör vi en heroisk insats mot Frankrike. Det finns en mening med allting, vi blev tvåa och det är väl godkänt, säger förbundskaptenen.