INFÖR: Sverige och Ryssland gör upp om femteplatsen (U19-VM)

Foto: IHF

Redan 11:00 är det matchstart för mötet mellan Sverige och Ryssland i U19-VM. I potten ligger en femteplats i turneringen. 

Sverige såg lite krampaktiga ut i inledningen av turneringen och hade svårt att hävda sig mot gruppens tyngsta lag. Det gjorde att laget tog sig till slutspel som fjärde och sista lag. Väl i åttondelsfinal ställdes man mot en gruppetta – nämligen Island. Sverige hade dock sparat sin bästa insats och stod för en fin seger. Därefter väntade Kroatien i kvartsfinal, men där blev det dessvärre förlust efter förlängning.

Det svenska U19-landslaget har därefter fått kriga om en femteplats i turneringen. Efter lördagens vinst mot Japan återstår nu bara en match och där är det just femteplatsen som står på spel. För motståndet står Ryssland, som tagit sig till matchen via en enkel vinst mot Portugal. Å andra sidan fick ryssarna storstryk mot Danmark i sin kvartsfinal.

Om Sverige gör en fullt koncentrerad och påkopplad – både fysiskt och mentalt – prestation är Ryssland inte på något sätt ett övermäktigt motstånd. Det här borde vara en match som passar Sverige ganska bra. Att avsluta turneringen med en vinst och en femteplats skulle vara en fin fjäder i hatten inför framtiden.

I Ryssland gäller det att hålla ett extra öga på den stora målskytten Kosorotov. Han har gjort 46 mål så här långt och är alltid farlig från nio meter. Han är också en skicklig genombrottsspelare. Den näst bästa målskytten i det ryska laget har gjort 30 mål, så det är tydligt att Kosorotov är en offensiv nyckelspelare. Får Sverige stopp på honom tidigt kan Ryssland bli frustrerade i offensiven.

Matchen startar vid 11:00 svensk tid. Handbollskanalen återkommer med stream till matchen.