INFÖR: Sverige måste slå Bahrain för att gå vidare (U19-VM)

Foto: Viktor Ljungström

Klockan 18:00 är det dags för det svenska U19-landslaget att möta Bahrain i den sista gruppspelsmatchen. Här behövs en seger för att Sverige ska ta sig vidare till huvudrundan. 

Efter den inledande vinsten mot Norge har Sverige tre raka förluster i U19-VM. Trots den resultatmässigt svaga formen lever fortfarande chansen om att nå slutspel, men då krävs poäng och helst seger mot Bahrain i den sista gruppspelsomgången.

Så här är läget i grupp A inför den sista gruppspelsomgången, där alltså fyra lag går vidare till huvudrundan. Övriga två får göra upp i placeringsmatcher.

Frankrike – 8 poäng (+43)
Danmark – 5 poäng (+12)
Egypten – 5 poäng (+7)
Norge – 2 poäng (-6)
_______________
Sverige – 2 poäng (-10)
Bahrain – 2 poäng (-46)

Sverige behöver ta sig förbi Norge – som möter Egypten i den sista gruppspelsomgången – för att ta sig till slutspel. Om Norge förlorar kan det med andra ord räcka med ett oavgjort resultat för att både gå förbi Norge och hålla Bahrain bakom sig.

För svensk del gäller det att hitta tillbaka till det fina spel som gav segern mot Norge i premiären. Då fanns det fart och flera spelare – däribland Jonathan Svensson – såg starka ut i defensiven.

Bahrain har slagit Danmark, men har utöver det varit i stort sett chanslösa i sina matcher. En målskillnad på minus 46 vittnar om att det finns enorma defensiva brister i laget och där behöver Sverige sätta hög press direkt.

Matchen startar 18:00 svensk tid. Vid 14:00 spelar Norge mot Egypten i en för svensk del väldigt avgörande match. Klicka här för att se hela dagens spelschema och streaminfo!

Läs den svenska förbundskaptenen inför kvällens match här!