INFÖR: Sverige jagar slutspelsplats mot Frankrike (U19-VM)

Foto: Handballtv.com

Klockan 16:00 svensk tid är det dags för den fjärde gruppspelsmatchen i U19-VM. Då hoppas Sverige knäppa Frankrike på näsan och ta en viktig seger i jakten på slutspelsplats. 

Efter premiärvinsten mot Norge har det gått lite tyngre för det svenska U19-landslaget i Georgien. Två raka förluster, mot Egypten och mot Danmark, gör att laget nu är i stort behov av en seger för att ta sig in topp fyra i gruppen. Det är nämligen fyra av sex lag som går vidare till huvudrundan.

Jonathan Svensson har varit stark både defensivt och offensivt för svensk del. Han blir en nyckelspelare även mot Frankrike. Det gäller också att vara med från första stund för Sveriges del. Att ligga under stort i pausvila är ett utgångsläge som straffar Sverige hårt tidigare.

Frankrike kommer till matchen som gruppledare med tre raka vinster och en målskillnad på fina +35 mål. Det säger en del om vilken styrka som finns i det här franska laget. Sverige å sin sida har kvar att möta Bahrain, som är jumbo i gruppen. Det kan räcka med vinst bara i den matchen, men att störa Frankrike vore onekligen en fjäder i hatten.

112 gjorda franska mål på tre matcher är siffror som talar för sig själv. För svensk del gäller det att stå upp tidigt i försvaret. Frankrike har rivstartat i samtliga matcher så här långt och har haft en betryggande ledning med sig in till pausvilan i sina matcher.

Kyllian Villeminot är en av många starka offensiva spelare i det franska laget. Med 21 gjorda mål så här långt snittar han sju mål per match. Sverige behöver få stopp på honom om det här ska bli en rolig eftermiddag.

Machen startar 16:00 svensk tid. Handbollskanalen återkommer med stream.

Här kan du läsa en intervju med Jerry Hallbäck, förbundskapten för det svenska U19-landslaget, inför matchen.