Förlust för U20-herrarna i Norge

Det blev tyvärr förlust med 25-33 för de svenska U20-herrarna i premiärmatchen i Scandinavian Open mot Danmark, som spelas i norska Hamar.

Det märktes i timing och i passningsspelet att det hade gått några veckor sedan killarna spelade match senast. Många tekniska fel i anfallsspelet gjorde att danskarna snabbt ställde om och straffade svenskarna med enkla kontringsmål. Sverige provade att spela 5-1 i försvaret hela matchen, vilket är lite ovant för detta svenska landslag, och det behöver man praktisera mer innan det sitter ordentligt. Målvakterna behöver få mer hjälp genom att man får träff på skytten och/eller att man kan dela av målet.

Förbundskaptenerna Ulf Nyström och Kalle Mattsson var inte alltför nedslagna efter matchen.

-Visst, det är aldrig roligt att förlora men vi visade i alla fall inte våra kommande EM-motståndare vad vi verkligen kan prestera idag. Jag förlorar hellre denna matchen än premiären i EM, konstarerade Uffe.

Det fanns positiva perioder, både i anfallsspelet och i vårt nya försvarsspel, men det blev lite för mycket spel i sidled och för många tekniska fel för att vi skulle kunna störa ett för dagen starkt Danmark. Vi måste bli mycket mer fysiska för att vinna fler man mot man kamper, både framåt och bakåt, om vi ska lyckas i EM framöver, sammanfattade Uffe.

Felix Claar blev bäste målskytt med sina fyra mål och fick pris som bäste spelare i Sverige. Något att glädjas över var att Sverige hade hela tolv målskyttar.

Målskyttar Sverige:

Felix Claar 4, Jonathan Edvardsson 3, Anton Hallbäck 3, Johan Dahlin 3, Marcus Sjöbrink 3, William Bogojevic 2, Fredrik Olsson 2, Oskar Cosmo 1, Linus Andersson 1, Marcus Pedersen 1, Emil Hansson 1 och Lukas Sandell 1.

Idag lördag spelar Sverige mot Norge med avkast kl. 16.00. Ni ser matchen på handballtv.com

Är sprungen ur en fin årgång -64 med handbollsrötter i främst Malmö och Lund. Drygt 10 säsonger som elitspelare, 12 u-landskamper som spelare, drygt 20 säsonger som tränare/ledare i olika sammanhang samt ingår i tränar-/ledarstaben på P96/97-landslaget. Just nu huvudansvarig för HK Ankarets herrlag, som är nykomlingar i division 1 södra säsongen 2017-18.