Förbundskaptenen om finalvinsten: ”Vi maler ner dem”

Dennis Sandberg, förbundskapten U20. Foto (arkiv): Roger Siemund/Japhifre

Det blev svensk finalseger i European Open på fredagen. Efter 34-22 mot Österrike kunde det svenska U17-landslaget titulera sig mästare. Förbundskaptenen Dennis Sandberg var självklart mycket nöjd med resultatet. 

Den svenska förbundskaptenen för U17-landslaget, Dennis Sandberg, är självklart väldigt nöjd med det svenska resultatet i European Open. Efter en fin vecka kunde Sverige kröna sin stabila insats i turneringen med en stor finalseger mot Österrike. Segersiffrorna skrevs till hela 34-22.

–  Vi har lite fler spelare att gå runt på. Deras förstasexa var samspelt, det märktes att de har haft flera dagar ihop och är vältrimmade. Men vi maler ner dem med en väldigt bra insats, säger Dennis Sandberg till landslagens officiella hemsida.

– Jag hade kanske inte trott att vi skulle vinna finalen med tolv bollar, men jag var väl medveten om att vi är ett starkt och duktigt handbollslag.

Samtidigt passar Dennis Sandberg på att hylla både målvaktsspelet och den offensiva förmågan att hitta nya vägar när allting inte riktigt fungerar som det ska.

– Simon Möller är också fantastisk i mål i första halvlek. Det var kanske inte skyttet, de spelade offensivt försvar så det var svårt utifrån. Men resten – genombrott, kontringar, kanterna och helhetsbilden var fantastisk.