Förbundskaptenen efter femteplatsen i U19-VM: ”Vi kan vara stolta”

Magnus Lindén och Jerry Hallbäck. Foto: Jeanette Lindeskog/YIF

Efter några om och men kunde det svenska U19-landslaget till slut ta sig hela vägen fram till en femteplats i U19-VM. Det menar förbundskaptenen Jerry Hallbäck att laget ska vara stolta över.

I inledningen av turneringen hade Sverige svårt att få igång sitt egna spel, något som laget blev hårt straffade för mot betydligt mer samspelt motstånd. Väl i slutspelet var det ett helt annat landslag som tog sig an Island – som hade vunnit sin grupp – i åttondelsfinalen. Vinsten där väckte liv i medaljhoppet, men efter förlängningsförlusten mot Kroatien i kvartsfinalen grusades den drömmen.

Förbundskaptenen Jerry Hallbäck menar dock att laget och spelarna ska vara stolta över sin VM-turnering. På handbollslandslagens officiella hemsida kommenterar han turneringen så här i efterhand.

– Vi tar femteplatsen med mersmak. Inför turneringen fick vi två sena avhopp på bärande spelare (Gzim Salihi & Tobias Sandberg), de som har ersatt har gjort det bra och vi kan vara stolta över vår prestation där vi är nära semifinal, säger Jerry Hallbäck till handbollslandslaget.se och fortsätter:

– Vi klarar oss bra tack vare att vi orkar vara strukturerade och kan hålla oss till ett visst tänk. Där ligger svenska spelare väl framme. Vi har hittat bra grunder i försvarsspelet. Anfallsmässigt måste vi lära oss hantera farten och spelet mot utgrupperat försvar och man-man både defensivt och offensivt. Det kan vi trycka mer på i ungdomsleden.

Två spelare som imponerade stort under turneringen var Oskar Sunnefeldt och Markus Thorbjörn. Båda tog sin in på topp 10 bästa målskyttar under U19-VM.