European Open: Sverige nära Ryssland till sist

Bild: Sverige i European Open. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

U16-landslaget fick en riktig holmgång i sin sista av åtta matcher i European Open. Förlust mot Ryssland, 24–25 satte punkt för den första lärorika veckan i blågult. Förbundskapten Patrik Svarvén såg många ljuspunkter i avslutningen.
– Det är en jättebra genomförd match taktiskt sett som tjejerna genomför. Vi jobbade bra i försvaret och undvek genombrott som vi hade pratat om, sade han till handbollslandslaget.se.

ANNONS

– Ryssland fick skjuta mycket utifrån istället och där tog det lite för lång tid innan vi fick stopp på dom. Men överlag är jag nöjd med försvaret, även om vi borde jobbat med täck på deras skott lite bättre, fortsatte Svarvén och gav sig på en summering.

Siffermässigt handlade Sveriges insats om fem segrar och tre förluster, 21 mål i snitt framåt och cirka 18 insläppta.
– Resultatmässigt har vi inte fått ut det vi ville men det var å andra sidan inte riktigt fokus. Först och främst skulle alla få speltid i landslaget, vilket dom också fått. Man skulle få vara med och känna på det, sade Svarvén och tryckte på det sistnämnda.

– Vi hade noll landskamper och tre träningar innan den här turneringen, och står här med fem vinster och tre förluster. Jag hatar att förlora, det är inte kul alls, men man måste också se på de krav vi hade på oss själva. Ur det perspektivet har vi verkligen vuxit den här veckan, sade han till handbollslandslaget.se.

Under hösten följer riksläger innan landslaget kommer till spel igen under Scand Iberico-turnering i Spanien under november.

Sverige-Ryssland 24–25 (10–11)

Sverige: Charité Mumbongo 5, Jennifer Johansson 4, Ava Ekström 2, Johanna Östblom 2, Kaja Stojilkovic 2, Nina Koppang 2, Tyra Axnér 2, Hanna Wedenby 2, Elsa Åsberg 2, Thea Blomst 1.
Ryssland: Viktoria Shershneva 6, Lulila Baeva 4, Yulia Kruppenikova 4, Anna Akentieva 3, Anna Kainarova 3, Natalia Korovina 3, Ksenia Zakordonskaya 2.

Sveriges skytteliga
Nina Koppang, 29
Jennifer Johansson, 16
Ava Ekström, 15
Elsa Kjellgren, 15
Charité Mumbungo, 15
Ida Sembe Rahunen, 12
Elsa Åsberg, 12

Resultat European Open 6 juli
Georgien–Azerbajdzjan 23–15 (match om 19:e plats)
Litauen–Estland 25–16 (match om 17:e plats)
Färöarna–Finland 14–20 (match om 15:e plats)
Italien–Slovakien 19–23 (match om 13:e plats)
Sverige–Ryssland 24–25 (match om 11:e plats)
Norge–Island 22–23 (match om 9:e plats)
Polen–Spanien 24–31 (match om 7:e plats)
Nederländerna–Tjeckien xx–xx (match om 5:e plats)
Schweiz–Rumänien xx–xx (match om 3: pris)
Frankrike—Ungern xx–xx (Final)

LÄNK: Avslutad turnering för U16-tjejerna

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here