En debutant när UVM-truppen spikades

U21-VM i Algeriet.

Förbundskaptenerna Ulf Nyström och Kalle Matsson har nu tagit ut de 16 spelare som ska försvara de svenska färgerna vid U21-VM i Algeriet 17–30 juli.

Mv:
Anton Hagvall, IK Sävehof, Erik Pettersson, Alingsås HK

V6:
Johan Dahlin, Ystads IF, Emil Mellegård, Redbergslids IK

M6:
Markus Sjöbrink, Eskilstuna Guif, Oskar Cosmo, OV Helsingborg

H6:
Emil Hansson, Eskilstuna Guif, Oliver Wigmark, Redbergslids IK,

V9:
Felix Claar, Alingsås HK, William Bogojevic, IK Sävehof, Niclas Paradis, Lugi HF

M9:
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof, Alfred Jönsson, Lugi HF, Emil Hansson, Ystads IF

H9:
Anton Hallbäck, Ystads IF, Lukas Sandell, Ystads IF

Oliver Wigmark, Redbergslids IK:s högersexa, gör debut i landslagssammanhang efter en fin säsong i elitserien med sitt klubblag.

Värt att notera är också att Ystads IF:s Emil Hansson är tillbaka i landslaget igen efter sin korsbandsskada som höll honom borta under drygt ett år. Emil har visat under slutspelet med sitt klubblag att han återhämtat sig bra och eftersom han är en kvalitativ tvåvägsspelare kommer han att vara nyttig i UVM. Lugi’s försvarsjätte, Niclas Paradis, fanns inte med under kvalet i vintras men är också tillbaka, säger Ulf Nyström.

Avslutningsvis har glädjande nog Redbergslids IK:s vasse vänstersexa Emil Mellegård tackat ja till blågult igen, efter en tids bortavaro. Mellegård hinner dessutom också, tillsammans med Alingsås HK:s Felix Claar, att känna på hetluften i A-landslaget i en turnering i Norge, vilket är mycket glädjande, avlutar Ulf Nyström.

Är sprungen ur en fin årgång -64 med handbollsrötter i främst Malmö och Lund. Drygt 10 säsonger som elitspelare, 12 u-landskamper som spelare, drygt 20 säsonger som tränare/ledare i olika sammanhang samt ingår i tränar-/ledarstaben på P96/97-landslaget. Just nu huvudansvarig för HK Ankarets herrlag, som är nykomlingar i division 1 södra säsongen 2017-18.