Emil Hansson inför U21-VM: ”Siktar alltid på att vinna varje match”

Premiären mot Qatar är nu bara två dagar bort. Emil Hansson, högersexa i Eskilstuna Guif, ser fram emot turneringen och hoppas på ett svenskt skrällresultat. 

Sverige inleder årets U21-VM med en viktig match mot Qatar den 18 juli. Därutöver har det svenska U21-landslaget gruppspelsmatcher mot Frankrike, Egypten, Danmark och Slovenien att se fram emot.

Eskilstuna Guifs högersexa Emil Hansson ser med tillförsikt fram emot turneringen och tror att det här svenska laget har goda möjligheter att faktiskt göra ett avtryck.

– Vi har fått den tuffaste lottningen av alla grupper. Frankrike är riktiga favoriter till att vinna allting.  Danmark är duktiga – vi föll mot dem i senaste träningsmatchen. Slovenien är alltid bra, Egypten och Qatar kan vara luriga. Man vet inte riktigt var man har dom någonstans. Vi tar det match för match och ser vad som händer, säger Emil Hansson till Eskilstuna Guifs officiella hemsida.

– Tar vi oss vidare därifrån kan det bli lättare vid ett avancemang. Vi siktar alltid på att vinna varje match. Sista U-mästerskapet vill man komma så långt som möjligt.

Emil Hansson är 20 år och kommer därför inte att kunna medverka i fler ungdomsmästerskap. Han menar också på att hans personliga mål med turneringen handlar om att faktiskt knipa startplatsen på sin position.

Sveriges spelschema för U21-VM I ALGERIET 18–30 JULI

18 juli: Qatar
19 juli: Frankrike
21 juli: Egypten
22 juli: Danmark
24 juli: Slovenien
26 juli: Åttondelsfinaler
27 juli: Kvartsfinaler, placeringsmatcher
29 juli: Semifinaler, placeringsmatcher
30 juli: Final, bronsmatch, placeringsmatcher

Här kan du läsa mer om rådande förutsättningar inför turneringsstarten.