Egypten tog första U21-medaljen på 20 år

Bronsmedaljörerna Egypten. Foto: IHF.

En lång väntan är över. På söndagseftermiddagen tog Egypten sin första medalj i U21-VM sedan 1999.

Efter ett imponerande mästerskap med idel segrar förlorade Egypten gårdagens semifinal i U21-VM med 33-35 mot Frankrike. Nordafrikanerna fick istället ladda om för en bronsmatch mot Portugal – och drog där det längsta strået.

Efter att ha gått till halvtidsvila i en 17-15-ledning stack Egypten ifrån tidigt i andra. När klockan tickade upp mot 45 minuter hade ledningen vuxit till sex bollar och Egypten kunde sedan kontrollera tillställningen. Segersiffrorna kunde till slut skrivas till klara 37-27.

För Egypten var det första medaljen i U21-VM sedan bronset 1999 – och raden av misslyckanden är därmed slut. Det här var nämligen den fjärde bronsmatchen som Egypten spelade sedan 2009.

Portugal får alltjämnt vänta på sin andra VM-medalj. Bronset från U21-VM 1995 är fortsatt den enda medaljen de bärgat. Högernian Diogo Silva kunde dock, av allt att döma, ordna skytteligasegern i förlustmatchen. Portugisens sex mål innebar att han tog sig förbi Gregor Ocvirk (Slovenien) i skytteligatoppen – och avslutar turneringen på 76 gjorda mål. Hos finallagen är det Ivan Martinovic (Kroatien) som är närmast bak Silva, på sina 56 mål.

Matchens spelare blev Egyptens Seif Elderaa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here