Efter dopingavstängningarna – Ryssland överklagar till CAS

Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån

EHF har stängt av tre unga ryskor för dopingbrott, ett beslut som det ryska handbollsförbundet nu överklagar till Idrottens skiljedomstol, CAS.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

För en vecka sedan rapporterade vi här på Handbollskanalen om de tre ryskor som fastnade i dopingtest under U19-EM i somras. Antonina Skorobogatchenko, Maria Duvakina och Mariia Dudina hade alla testats positivt för substansen meldonium. EHF beslutade att stänga av spelarna 20 månader.

Nu rapporterar den ryska nyhetsbyrån TASS att det ryska handbollsförbundet överklagar beslutet. De skickar en skrivelse till Idrottens skiljedomstol, CAS, om att sänka straffet.

– We have filed an appeal with the CAS. We are seeking a considerable cut in the suspension terms of our girls, säger förbundets president Sergei Shishkarev.

Meldonium blev omskrivet efter att bland annat den svenska löpstjärnan Abeba Aregawi lämnade ett positivt test under 2016. Substansen har nyligen landat på WADA:s dopinglista (1 januari 2016) och går att köpa receptfritt på apotek i Ryssland. Det kan alltså finnas förmildrande omständigheter, beroende på hur CAS väljer att se på saken.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here