De svenska U21-herrarna tog revansch mot Danmark

Eric Johansson gjorde 12 mål mot Danmark (arkivbild). Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

De svenska U21-herrarna vann lördagens landskamp mot Danmark med klara siffror, 41–30 (22–13). Därmed tog de revansch efter fredagens förlust (22-31).

Det blev en omedelbar revansch för de svenska U21-herrarna mot Danmark igår. Förbundskaptenen Dennis Sandberg är nöjd med det offensiva spelet:

– Om vi ska gå in på spelarkritik så gör Zoran Bozic en riktigt bra insats. Eric Johansson gjorde tolv mål efter en tyngre dag i går. Det finns lite att utveckla i försvarsspelet, inte så många i den här truppen som spelar försvar i sina klubblag. Offensivt finns det inget att klaga på, redan i första halvlek hade vi gjort lika många mål som vi gjorde i matchen i går, säger han till handbollslandslaget.se.

Kristianstad-talangen Zoran Bozic, som gjorde sin landslagsdebut under helgen i Kalundborg, kommenterar sin instats:

– Det kändes fantastiskt, jag är otroligt stolt över att jag gjort debut i landslaget och fått ha på mig den blågula tröjan. Det är en stor ära! Det var en riktig krigarinsats från hela laget, vi gjorde grovjobbet över hela banan och med det kommer rätt resultat också. För min del gick det väl okej, det finns alltid saker som kan förbättras såklart men i de stora hela är jag nöjd. När man spelar med så duktiga gubbar som i dag blir jobbet betydligt enklare.

Eric Johansson, som nyligen lämnade Guif för den norska storklubben Elverum, gjorde tolv mål:

– Framförallt löste vi deras försvarsspel mycket bättre än i går, vi hade bra fart och bollsläpp hela matchen vilket gjorde att vi fick bra lägen. Bakåt så är det bättre i dag men måste få lite mer träff i mitten, men det var mycket bättre och vi fick fler enkla mål i första- och andrafas. Ett bra avslut, säger han till handbollskanalen.se.

DANMARK–SVERIGE 30–41 (13–22)
Sverige: Eric Johansson 12, Isak Persson 8, Adam Blanche 4, Ludvig Hallbäck 3, Sebastian Spante 3, Zoran Bozic 3, Theo Übelacker 3, Edvin Aspenbäck 2, Tobias Svantesson, Casper Käll, Johan Palm
Utvisningar, Danmark: 1 x 2 min. Sverige: 1 x 2 min.
Domare: Morten Albrechtsen och Mik Trustrup, Danmark
Publik: 100 (Kalundborghallarne, Kalundborg)

Länk: Gruvlig revansch på Danmark