Wiencek & Duvnjak vill att VM ställs in

Domagoj Duvnjak, Kroatien. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

”För farligt”, säger Patrick Wiencek om det kommande VM-slutspelet, och får medhåll av klubbkamraten Domagoj Duvnjak. Röster höjs nu från flera håll om att VM i Egypten bör ställas in.

I januari är det tänkt att mästerskapet ska äga rum och då i Egypten. För första gången någonsin kommer dessutom ett handbolls-VM att bestå av 32 lag – något som IHF-presidenten Hassan Moustafa jobbat hårt för.

Men nu är det flera spelare som går ut och säger att mästerskapet borde ställas in helt och hållet. Patrick Wiencek, tysk landslagsman, säger så här enligt NDR.

– Det är för farligt. Om min personliga åsikt räknades skulle jag inte spela VM. Det finns inget viktigare än hälsa och tyvärr är det vissa som snabbt glömmer det, säger han och får medhåll av Duvnjak.

Även Islands Aron Palmarsson är kritisk till mästerskapet.

– Det borde ställas in. Jag förstår inte varför vi ska flyga dit under den rådande situationen, säger han. 

Men en som tänker precis tvärtemot de tre stjärnorna är Uwe Gensheimer. Den tyska landslagskaptenen menar att mästerskapet behövs.

– Varje år har vi miljoner människor som ser VM på TV och det hjälper vår sport otroligt mycket. Vi behöver det här mästerskapet, säger han.

Det återstår att se hur det blir med VM i januari, men det mesta talar trots allt för att det blir av som planerat. Framförallt eftersom det arrangeras i IHF-presidentens hemland.

LÄNK: ”Zu gefährlich” – Wiencek und Duvnjak befeuern WM-Debatte