Vujovic: ”Jag hade tagit medalj med Slovenien under EM 2020”

Veselin Vujovic. Foto: J Crosnier

Ljubomir Vranjes tog över som Sloveniens förbundskapten strax före EM 2020 och lyckades leda laget till en fjärdeplats. Hans föregångare Veselin Vujovic menar att han hade gjort det bättre.
– Jag hade tagit medalj med Slovenien, säger han enligt Handball-Planet

Vujovic ledde Slovenien från 2015 till 2020 och lyckades ta en medalj: brons på VM 2017. Inför årets EM tvingades legendaren lämna sitt uppdrag efter meningsskiljaktigheter med det slovenska handbollförbundet. Numera är han tränare för RK PPD Zagreb och nu har Handball-Planet snappat upp en intervju med Vujovic som han gjort i Balkan-Handballs podcast.

– Jag hade inte kunnat föreställa mig att jag skulle förlora jobbet, det var normal kommunikation mellan oss. Jag hade tagit medalj med Slovenien i januari – läget har aldrig varit så enkelt som det var då. Danmark och Frankrike var utslagna och Slovenien behövde bara vinna en av de två sista matcherna för att ta medalj, säger han och fortsätter med att prata om hans efterträdare, Ljubomir Vranjes.

– Slovenien tog in en tränare som gjorde ett otroligt resultat med Flensburg i en final, men före och efter det lyckades han inte med något. Men när du vinner en gång är du för alltid europeisk mästare.

LÄNK: Veselin Vujovic: I would win medal with Slovenia at EURO 2020