Vranjes kan plocka både bronspeng och VM-plats mot Norge

Ljubomir Vranjes, Slovenien. Foto: Bildbyrån

Slovenien och Norge gör upp om tredjeplatsen i Tele2 Arena ikväll. En EM-bronsmedalj skulle vara båda ländernas första någonsin. Dessutom ligger en VM-biljett i potten, medan Tyskland och Portugal spelar om äran.

Slovenien var nära att skaka Spanien i slutsekunderna av gårdagens andra semifinal. Men Alex Dujshebaev klev fram och smällde in slutresultatet 34-32. Sloveniens svenska tränare Ljubomir Vranjes var besviken efter matchen men menade att Spanien vann rättvist.

Semifinalplatsen innebär dock att Slovenien blir Sverige motståndare i OS-kvalet i Berlin i april. Men idag väntar först en bronsmatch för Slovenien och en chans för landet att ta sin andra medalj i Europamästerskapen, tidigare har de ett silver från 2004.

– Medalj är ju alltid bra att ha, sa Vranjes efter matchen och log snett.

Blir det fest i Slovenien om ni kommer hem med brons?

– Det tror jag, de är rätt nöjda med att vi har gått till semifinal

Några som också har chans på sitt första brons i EM-sammanhang är Sloveniens motståndare Norge. Norrmännen hade ett ännu tuffare uttåg igår när de förlorade mot Kroatien med uddamålet efter dubbla övertider. Man behöver inte vara läkare för att anta att det kommer vara ett gäng tröttslitna spelare i matchen om tredjepris.

Vilka har mest nackdel, att ni spelade senast eller att Norge spelade längst?

– Jag tycker bara hela grejen att vi ska spela en bronsmatch om 19 timmar är en nackdel, sa Vranjes efter förlusten.

Förutom en bronspeng ligger också en VM-biljetten i potten inuti Tele2 Arena. De laget som vinner tredjematchen går alltså direkt till VM 2021 i Egypten utan att passera kvalet. Det är nog en motivation god som någon – förutom att medaljer alltid är medaljer.

I den tidigare matchen under lördagen spelar Tyskland och Portugal en match om femte/sjätteplats. Där ligger inget i potten förutom äran och glädjen i att få spela handboll med klister.

TV-tider:
16:00 Tyskland – Portugal, TV10 & Viaplay
18:30 Norge – Slovenien, TV6 & Viaplay

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here