VM: Brasilien blandade sig i leken – skrällde mot Kroatien

Felipe Borges (arkivfoto)

Frankrike, Kroatien, Spanien, Tyskland – och en het sydamerikansk utmanare. En hel kontinent jublade när Brasilien slog Kroatien och ritade om kartan för huvudrundan.

Vänsternian Haniel Langaro, som dagligdags huserar i Dunkerque njöt i fulla drag med nio mål. Felipe Borges, i likaledes franska Tremblay gjorde vänstersidan sylvass med fem lyckade kant- och kontringsförsök.

För Brasilien var söndagkvällen strålande succé, 29–26 mot frustrerade kroater. Kroatien tände visserligen till inför slutkvarten men kunde utjämna inför en totalt handbollslycklig inramning i Köln.

Goda nyheter för Frankrike, som i sin söndagsmatch höll Island i schack och stormar mot semifinal. Tyskland sitter på plats två i gruppen medan Kroatien som kom obesegrade till Köln  lär behöva vinna båda de avslutande matcherna mot nämnda nationer för att gå vidare.

Med längre perspektiv betydde den brasilianska triumfen att Panamerika får bättre utsikter att vinna kontinentkampen bakom Europa. En extra plats i OS-kvalet finns i potten.

VM 20 januari
grupp I, Brasilien–Kroatien 29–26 (17–13)
Island–Frankrike 22–31 (11–15)
grupp II, Ungern–Tunisien 26–21 (16–14)
Norge–Egypten 32–28 (16–14)