Vinst och oavgjort för ligalandslaget

Jonas Källman, förbundskapten ligalandslaget. Foto (arkiv): Michał Domnik

Jonas Källman hoppade in som förbundskapten för ligalandslaget i duellerna mot Norge och Polen. Bra tryck framåt och vägvinnande försvarsvariation gav 31–26 mot Polen och 35 lika i den nordiska duellen.

Ligalandslaget var igång både lördag och söndag och inledde på sitt bästa mot Polen. Stabil halvtidsledning och en tro på offensiven fick Källman att initiera en försvarsvariant efter paus.

– Vi gick ut och körde 5–1-försvar. Vi har lagt en av våra träningar på det och även om spelarna stod jättebra i 6–0, så känns även 5–1 som ett alternativ där grabbarna också blir mer vana vid att vara högre upp i banan.

– Sett till den korta tid som vi har haft tillsammans, såg det fantastiskt bra ut, sade han till handbollslandslaget.se i summeringen av femmålssegern.

Ludvig Hallbäck och Felix Möller slog till sex gånger var i segermatchen. Dagen därpå matchade blågult jämnt mot Norge med tidigt avkast. Hallbäck fick med sig Lindeberg och Spante som sexmålsskyttar, båda lagen tog för sig och gick inte att skilja åt vid slutsignalen.

Allt i allt fick Sverige positiva signaler från helgen, så också Källman i ledarrollen.

– Jag har lärt mig ofantligt mycket och kommer sätta mig ner för att summera den här samlingen för mig själv för att se vad man har gjort bra och vad man har gjort dåligt. Tillsammans med ledarteamet har det funkat hur bra som helst och spelarna har verkligen gjort en gedigen insats, sade Källman som ersatte Dennis Sandberg under samlingen.

Ligalandslaget
Norge (Rekruttlandslag)–Sverige 35–35 (18–21)
Polen–Sverige 26–31 (15–18)

 

Länk: Oavgjort mot Norge för ligalandslaget