Valter Chrintz på spelhumör: ”Vi har en go´ energi hela vägen”

Valter Chrintz. Foto: Armin Rauthner/Bildbyrån.

Inhoppare med gott gry på högerflanken. Omdömet inklusive fint flyt framåt och försvarsplus passade på Valter Chrintz som klev ur kantskuggan och hjälpte till att springa ifrån Ryssland.

– Jag tycker vi har en go´ energi hela vägen, sade han efteråt.

–Vi spelar bättre, släpper bollen bättre och får utdelning på det vi gör, fortsatte Chrintz efter 29–23.

Chrintz position på bruttolistan visade sig mer värd än vanligt i coronacirkusen. De ursprungliga, superrutinerade kantvalen har blivit isolerade från truppen – lagom till Tjeckienmatchen fick 21-åringen både signalen att infinna sig i Slovakien och speltid.

EM-debuten 2022 bjöd inte på stora stunder i rampljuset för Chrintzs del. Rysslandmatchen var en helt annan sak. Bollen nådde helt enkelt ut betydligt oftare, även om högersexan själv tyckte att det lossnade ännu mer efter paus.

– De släpper mig, går in mellan ett och två på Albin när de vet att Ekberg och Daniel inte är med. I andra kändes det bättre, då har jag tre på tre, log femmålsskytten som inte behövde mycket anpassning för att komma loss i blågult.

– Det är speciellt att spela med landslaget. Stora spelare som Gottfridsson, Carlsbogård och Palicka kommer fram till en och stöttar en, då får man mer lugn i det man gör.

Sett till den knivskarpa konkurrenssituationen i klubblaget gjorde Chrintz helt klart en av säsongens bättre matcher mot Ryssland.

Füchse Berlin ger honom framförallt förtroende kontra Hans Lindberg i Europaspelet, dansken dominerar alltjämt i Bundesliga.

– Jag har tagit ett steg i European League. Sedan klarar sig de lagen inte om man jämför med Bundesliga som jag ser det, men det är ett steg iallafall.