Valter Chrintz förlänger med Füchse Berlin – stannar till 2026

Valter Chrintz under EM-turneringen i Ungern och Slovakien. Foto: Armin Rauthner / BILDBYRÅN.

Bundesligaklubben Füchse Berlin meddelar att de förlänger kontraktet med sin Europamästare: Valter Chrintz stannar i klubben till 2026. Tidigare blev det klart att hans största konkurrent i klubben, 41-årige Hans Lindberg, stannar i klubben under ytterligare en säsong.

Valter Chrintz förlänger sitt kontrakt med Füchse Berlin – ett kontrakt som annars skulle ha gått ut efter den här säsongen. 22-åringen, som gjorde succé som inhoppare i den svenska EM-truppen och var med när Sverige blev Europamästare tidigare i år, blir kvar i klubben till 2026.

– För mig är det det perfekta tillfället att utvecklas vidare. Jag tror på vårt lag och att vi kan åstadkomma mycket tillsammans. Jag känner mig väldigt bekväm i Berlin, i klubben och i laget och ser därför fram emot ytterligare tre år som räv, säger han på Füchse Berlins hemsida.

Chrintz har gjort 47 mål på 66 liga- och cupmatcher hittills, och ytterligare 71 i EHF European League. Füchse Berlins VD, Bob Hanning, har höga förhoppningar på sin unga spelare.

– Jag är mycket glad över att vi kunde binda Valter Chrintz till Füchse på lång sikt. Med sin positiva karisma kan han bli ett ansikte utåt för Füchse på sikt, säger han.

Huvudtränaren, Jaron Siewert är inne på samma spår:

– Vi ser fram emot att fortsätta bygga vidare på Valter Chrintz kvaliteter i vårt lag och jag är säker på att han kommer att ha en bra framtid i Füchse Berlin, säger han.

Den 4:e september spelar Füchse Berlin mot FRISCH AUF! Göppingen i den första omgången av Bundesliga.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Füchse Berlin (@fuechse_berlin)

Länk: Kontinuität auf Rechtsaußen – Valter Chrintz bleibt