Ungerska förbundet: ”Det är en ny situation för oss”

Ungerns Ljubomir Vranjes under trŠäningsmatcheni mot Sverige den 8 januari 2018 i Partille. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Nyheten har säkert inte undgått någon vid det här laget – Ljubomir Vranjes är inte längre tränare för Veszprem. Men hur blir det med det ungerska landslagsjobbet? Handball-Planet har tagit del av ett uttalande från förbundet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ljubomir Vranjes var tänkt att ta Veszprem till Champions League-titeln, men klubben tappade tålamodet och under måndagen fick Vranjes och hans assisterande tränare Björn Sätherström sparken.

Frågan är vad som händer med Vranjes andra jobb? Nämligen det som förbundskapten för Ungerns landslag. Det ungerska förbundet har släppt följande uttalande:

”Vårt lag förbereder sig för nästa VM i januari och det är viktigt för oss för att kunna nå OS i Tokyo. Vi har fått en bra lottning, vårt lag är starkt och det är mycket som står på spel. Vi måste göra allt för att det ungerska laget ska få bästa möjliga chanser under VM. Vad vi menar med det i den här specifika situationen kan vi tyvärr inte säga mer om just nu, eftersom det är en ny och oväntad situation för oss. Vi pratar med kaptenen och med några nyckelspelare i Veszprem, allt för att vi ska kunna hitta en bra lösning på situationen”.

Den 24 oktober spelar Ungern nästa match då Slovakien står för motståndet. Det återstår att se om det blir med Ljubomir Vranjes vid rodret eller om Ungern har en ny förbundskapten vid det laget.

LÄNK: Hungarian Federation about Vranjes’ status: New and unexpected situation for us!

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here