Ungerns Adrian Sipos till Sverige: ”Let’s go guys! Put everything in this game!”

Adrian Sipos. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Efter Ungerns seger mot Kap Verde väntar nu några långa timmar för det ungerska laget. Sverige måste nämligen vinna mot Portugal för att Ungern ska ta sig vidare.
– Vi får vi se vart vi åker, till Ungern eller till Stockholm, säger mittsexan Bence Bánhidi efter matchen.

Ungern tog en klar seger mot ett Kap Verde som inte hade något att spela för. Men för att nå kvartsfinalen är de beroende av att Sverige vinner mot Portugal i den sista matchen, som spelas i kväll.

– Vi har gjort vad vi har kunnat. Vi kom från en väldigt hård grupp. Vi förlorade mot Sverige men de är ett väldigt bra lag, säger Adrian Sipos till Handbollskanalen efter matchen.

– Nu måste vi vänta till tio-tiden, när Sverige mot Portugal är färdigspelad. Det kommer att bli en riktigt tuff match, men jag hoppas att Sverige spelar som de gjort tidigare, säger han.

De ungerska spelarna åker tillbaka till sitt hotell och där kommer de att se matchen. Åtminstone de flesta av dem.

– Vi har några som inte vill se matchen. De vill stänga av sina telefoner så att de inte får några meddelanden. Men jag kommer att se matchen och jag kommer att vara med Sverige i dag, säger han och får sedan chansen att ge ett sista meddelande till de svenska spelarna före deras match:

– Let’s go guys! Put everything in this game! We are with you.

”Alla måste se den”

Bence Bánhidi kommer definitivt att se matchen.

– Vi måste vänta hela kvällen och vi kommer att supporta Sverige. Det kommer att bli några svåra fem-sex timmar för oss. Men vi får se. Vi kommer att åka hem och packa. Sedan får vi se vart vi åker, till Ungern eller till Stockholm. Men så här är livet. Så här är handbollen. Vi gjorde vårt jobb och nu får vi vänta.

Till dem i laget som har sagt att de inte tänker titta har han ett enkelt budskap:

– Jag kommer att säga till dem att alla måste se den, säger han.

Det återstår att se om någon vågar säga emot Bence Bánhidi. Sverige spelar mot Portugal i Scandinavium i kväll 20:30. Matchen sänds i TV6.