Ukrainas förbundskapten avgår efter EM

Sergei Bebeshko. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Ukrainas handbollsförbund, HFU, meddelar via sin hemsida att herrlandslagets förbundskapten Sergei Bebeshko kommer att bli ersatt. Detta efter en utvärdering av landslagets leverans i årets EM, där Ukraina fick lämna efter tre förluster i förstarundan. 

Utspelet om förbundskaptenens uppsägning ska ha kommit från förbundets ordförande Andriy Melnyk, strax efter att han landat i Ukraina efter EM-gruppspelet i Österrike.

– Vårt resultat i EM är inte bra. Lagets spel gjorde intryck, men inget resultat, säger ordföranden till förbundets hemsida. 

Enligt ordföranden själv ska det hela dock handla om att Sergei Bebeshko själv skrivit ett uttalande om att han slutar som förbundskapten.

– Vi tackar Sergei för hans arbete. Vi tackar honom för att vi tog oss till EM. Efter att ha avslutat turneringen skrev Sergei ett uttalande om att han slutar som förbundskapten, så det är bara för oss att tacka för hans tid, säger ordförande Andriy Melnyk.

Andriy Melnyk påpekar också det arbete som det Ukrainska förbundet ska starta för att bidra till en psykologisk utveckling hos spelarna.

– Nu kommer vi att sammanfatta. Både herr- och damlandslaget kommer att arbeta psykologiskt. Du såg i slutet av matcherna, när vi var nära men tillslut ändå förlorade. De som tror mest på sig själva och sin framgång vinner.

Länk: Handball.net.au