TV 2 slog publikrekord – handbollen drog miljonpublik

Norges herrlandslag i VM 2017. Foto: S Pillaud

Finalen i Handbolls-VM 2017 mellan Frankrike och Norge slog nytt publikrekord hos norska TV 2.

Att handboll är en populär idrott som innehåller spänning, tempo, teknik, fair play och tuffa närkamper känner vi till sedan länge. Nu har vi fått ytterligare ett bevis när TV 2 sammanfattade sina tittarsiffror från finalsöndagen.

Den norska TV-kanalens rekord för antalet tittar slogs nämligen under finalen mellan Frankrike och Norge. Hela 1 626 000 bänkade sig i sofforna runt om i Norge för att heja på sina gutter. Det utraderade det tidigare rekordet som var från VM-finalen i fotboll mellan Norge och Frankrike (!) från 2011.

Där fanns enligt TV 2 en toppnotering på 1,8 miljoner tittare och de hade då en andel på 82,3 % i åldrarna 20-49 år. Sportdirektör Jan Ove Årsæther säger:

– Seertallene har vært helt fantastiske på alle plattformer og jeg er utrolig stolt av TV 2-gjengen som har levert varene fra Frankrike. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på sendingene våre disse ukene.

Vi känner till att det även i Danmark blir galna tittarsiffror när landslagen spelar och med ett lovande svenskt landslag hoppas vi att TV-bolagen i Sverige tar chansen att bygga långsiktigt och maximera värdet.