Tungt för Ljubomir Vranjes – trotjänaren avslutar landslagskarriären

Ljubomir Vranjes. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Efter närmare 18 år i det ungerska landslaget väljer trotjänaren och nyckelspelaren László Nagy nu att avsluta sin landslagskarriär. Det blir ett tungt slag för förbundskapten Ljubomir Vranjes.

Han har varit en självklar del av det ungerska landslaget i knappa 18 år. Nu meddelar trotjänaren László Nagy att han avslutar landslagskarriären för att helt fokusera på klubblaget Telekom Veszprém.

Ljubomir Vranjes, som är förbundskapten för det ungerska landslaget, får därmed klara sig utan en stöttepelare i lagbygget. Å andra sidan får svensken förmånen att ha kvar László Nagy i klubblaget.

– Under de senaste veckorna har jag kommit överens med Mate Kocsis, president för MKSZ, att jag ska avsluta min karriär i det ungerska landslaget efter närmare 18 år. Anledningen är enkel, jag känner att jobbet som högernio är löst med Gabor Ancsin och Zsolt Balogh, två spelare som båda bevisat sig själva. Jag skulle vilja tacka alla landslagstränare för deras arbete. Det finns många minnen, erfarenheter och vänskaper, säger László Nagy själv enligt sajten hballtransfers.