Tuff väg till OS för Robert Hedin med USA

Robert Hedin. Foto: Bildbyrån

Robert Hedin drömmer om OS 2020 med USA:s herrlandslag men vägen dit blir snårig och lång. Nu har nämligen Pan American Games lottats.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I sommar spelas Pan American Games där vinnaren i dam- respektive herrklassen får en biljett till OS 2020. Silverplatsen lär ge en plats i det tuffa OS-kvalet och det är med de förutsättningarna USA går in i herrturneringen med svenske Robert Hedin som förbundskapten.

Nu har gruppspelet lottats och det blir troligen svårt för USA som fått både Argentina och Kuba i grupp A. De två främsta går vidare till semifinal med chans på OS-biljett men då krävs alltså en rejäl skräll från USA. Om nu inte något ställer till det för Kubas medverkan den här gången.

Det mesta pekar också på att det fjärde laget i gruppen blir Chile som nyligen gjorde sitt bästa VM någonsin. De ska spela en Last Chance Tournament hemma i Santiago den 11-13 april mot Dominikanska Republiken och Colombia.

Tufft sa Bull!

Herrar

Grupp A
Argentina
Kuba
USA
Vinnare av Last Chance Tournament

Grupp B
Brasilien
Puerto Rico
Mexiko
Peru

I damklassen är Brasilien och Argentina skyhöga favoriter till finalplats. Där spelas en Last Chance Tournament i Mexiko den 26-28 mars med Mexiko, Chile, Guatemala samt Kanada.

Damer

Grupp A
Brasilien
Puerto Rico
Kuba
Vinnare av Last Chance Tournament

Grupp B
Argentina
Dominikanska Republiken
USA
Peru

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here