Truppändring i Portugal: Niometerstalangen ut – rutinerade mittsexan in

Andre Gomes, Foto: FC Porto

Portugal ordnar om i truppen inför kvällens möte med Sverige. Ut går talangen Andre Gomes från Magnus Anderssons Porto, in kommer rutinerade linjespelare Tiago Rocha från Sporting Lissabon, det rapporterar EHF Euro på Twitter.

Än så länge har Handbollskanalen inte lyckats hitta någon information om Portugals byte beror på skada eller om det är en taktisk förändring. Oavsett vad så tappar Portugal kreativitet och skottfaktor i Andre Gomes.

21-åriga Andre Gomes från Porto är en av lagets fixstjärnor och har nätat sex mål på tre matcher i EM 2020 och spelar även en majoritet av tiden i EM (47 minuter mot Frankrike), så att byta ut honom endast som taktiskt drag låter som en riktig luring i så fall.

21-åringen har även gjort 33 mål i Champions League i år för de blåvita portugisiska mästarna, som går som tåget både i ligan och Europa.

In kommer istället tunga mittsexan Tiago Rocha. 34-åringen från Sporting är ingen duvunge och har gjort 133 landskamper och 353 mål för Portugal. Den här säsongen har han även hunnit med att utses till Champions Leagues bästa spelare i november, där han har gjort 29 mål. Det blir något att stångas med för Darj och Henningsson/Nielsen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here