Tre punkter efter Danmark–Bahrain

Mathias Gidsel, Danmark och Fuchse Berlin. Photo: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Danmark fortsätter att dominera i gruppspelet och fixade 36-21 mot Bahrain. Här är Handbollskanalens tre punkter efter matchen.

Mathias Gidsel dominerade så länge det behövdes

Mathias Gidsel har nått skyttetoppen under samtliga sina tre mästerskap hittills. VM så nära Danmark det går att komma sporrar 23-åringen till ytterligare succé. Energin är okuvlig, rörelsemönstret intuitivt briljant och effekten på medspelarna i niometerslinan påtaglig. Gidsel följde upp nio mål i premiären med ytterligare nio mot Bahrain. Han Spräckte nollan, nätade till 2–0 och byggde upp den ointagliga ledningen. Fansens favorit stannade förstås inte där utan slog till närhelst hans kvicka fötter fick anfallsorder.

Hoppet ute tidigt – då tänkte Bahrain på framtiden

Sju måls underläge efter en dryg kvart var knappast Bahrains plan i reprisen mot världsmästaren. Det fick också Aron Kristjansson att jobba på dubbla plan matchen ut. Å ena sidan behövde Bahrain försvara hedern och hålla en rimlig nivå på underläget. Å andra sidan roterade man en hel del trots att det fanns en risk för att hamna i målskillnadsaffär om avancemanget. Kristjansson hoppas helt klart på kräm i benen inför tisdagsmatchen, då Bahrain har sitt öde i egna händer mot Belgien.

Niklas Landin konstant på topp

Danmark kan välja och vraka mellan världsmålvakterna, men Niklas Landin är den verkliga stöttepelaren. Tysklandsproffset som gör sina kommande mästerskap med ny klubbadress (Ålborg HB) vann sin första seniormedalj i Sverige-VM 2011. Den makalösa karriären bygger på en imponerande förmåga att hålla sig skadefri i de stora sammanhangen, med reaktionsförmågan som strålande följeslagare. En motståndare som Bahrain hade behövt stor seger i målvaktskampen för att göra sig gällande, Landins bollmotningar och sinnesnärvaron i Danmarks högfartsmodell gjorde det helt omöjligt.