Toni Gerona kommer till Serbien

Bogdan Radivojevic, Serbiens bästa målskytt i EM 2020. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det blir spanskt på ledarsitsen i Serbien. Förbundets (RSS) hemsida meddelar att Toni Gerona är ny förbundskapten för herrlandslaget.

Gerona kör vidare i spetsen för ett landslag. I Tunisien de senaste tre åren nådde 47-åringen framgång med guld i afrikanska mästerskapen (2018).

Serbien är inte hans enda uppdrag, klubbjobbet i franska Chartres hänger med även framöver. Samtidigt som Gerona går in i utbildningsfasen för att känna till allt om Serbiens urval och potential.

– Det räcker med att titta på de bästa lagen och ligorna i Europa. Många serbiska spelare spelar där. Jag har inte full kunskap om många serbiska lag, men jag har koll på Metaloplastika och Vojvodina i SEHA-ligan och EHF-cupen. Där finns flera unga spelare som jag tror är det serbiska landslagets stora framtid.

– Naturligtvis känner jag till de äldre generationerna mycket bättre, eftersom jag hade nöjet att arbeta med några av dem, säger han till förbundets hemsida.

Geronas värv omfattar bland annat en rejäl period i Barcelona med både ungdomsverksamhet och som assistenttränare i stjärntruppen.

”Örnarna” leddes nyss av Nenad Perunicic som fick gå efter nollpoängaren i gruppspelet i EM tidigare i år.

Länk: Länk: Изјава – селектор Тони Ђерона