Tomas Svensson tar över landslagets målvaktsträning

Tomas Svensson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Målvakterna i herrlandslaget får interagera med en mycket meriterad keeper under samlingarna framöver. Sveriges meste målvakt, Tomas Svensson (330 A-landskamper) börjar på sitt nya jobb under EM- och OS-kvalet i nästa vecka.

Sverige har haft nytta av Mats Olsson de senaste åren. Men när en tidigare stormålvakt lämnar finns en annan redo att ansluta på studs.

Tomas Svenssons kontrakt gäller från 1 juni, under matcherna i mars finns dock 53-åringren också med att för att stärka samarbetet på nära håll.

Svenssons tidigare uppdrag innefattar bland annat Eskilstuna Guif, SC Magdeburg och Islands landslag.

– Jag har trivts så otroligt bra med det isländska landslaget så på så sätt var det svårt att bryta upp. Samtidigt är det skönt när beslutet är fattat och Sverige är Sverige, jag har upplevt så otroligt mycket glädje med landslaget under åren och tror verkligen på det kommande samarbetet med såväl ledarna som som målvakterna i landslaget, säger han om den nya rollen till handbollslandslaget.se.

– Det känns verkligen superinspirerande. Mats var en fantastisk målvakt, är en enastående målvaktstränare och en underbar människa som jag alltid haft bra kontakt med. Och tanken är inte att jag ska komma in som en elefant i vardagsrummet, utan jag kommer att smyga in och inte göra några stora ändringar. Första målet är att ta oss till OS och det tror och hoppas jag att vi kommer att klara av, fortsätter Svensson till landslagets officiella hemsida.

Länk: Tomas Svensson ny målvaktstränare för Sverige