Tobias Karlsson tillbaka i landslaget – blir team manager

Tobias Karlsson. Foto: Sasha Klahn/Handbollslandslaget

Tobias Karlsson skaffar sig fler handbollsuppdrag efter spelarkarriären. Det senaste, team manager för herrlandslaget tar sin början efter EM 2020. – Det ska bli en stor ära att få jobba med med landslaget igen, säger han i ett pressmeddelande.

Handbollslandslaget.se samtalar med försvarsikonen som på söndag rundar av på planen och kan försvara ligatiteln tillsammans med Flensburg-Handewitt.

Det blågula landslaget var ett avslutat Karlsson-kapitel efter OS 2016. Två och ett halvt år senare kommer kaptenen tillbaka i en ny roll och tar plats i lagledningen med förbundskaptensduon Glenn Solberg och Martin Boquist.

– Jag måste säga att jag var väldigt smickrad och tilltalad av idén från första början när jag fick den presenterad för mig. Jag tycker själv att jag har föregångare i den här rollen som har gjort ett väldigt fint jobb genom åren som jag har varit med. Det började en gång i tiden med Conny Nilsson, sen var Stefan Lövgren inne på ett hörn och de sista åren har Jan ”Proppen” Karlsson gjort ett hästjobb i den rollen som jag delvis kommer att ersätta och ta över. Det blir inga lätta skor att fylla, men det ska bli roligt att testa den utmaningen, säger Karlsson till handbollslandslaget.se.

Riktlinjerna för 38-åringens ledartjänst återstår att reda ut till fullo. Ett visst sportsligt ansvar ska dock ingå.

– Vi har haft en dialog länge om att involvera honom i landslaget och är jätteglada att vi hittat den här lösningen som team manager där han han förutom överledarrollen kommer att jobba med den sportsliga biten runt laget tillsammans med Glenn och Martin, säger generalsekreteraren Robert Wedberg i pressutskicket.

Tobias Karlsson:

– Vi har lite tid på oss att sätta oss ner prata om det innan det är skarpt läge. Jag kan föreställa mig att jag får en större del av arbetet defensivt och någon form av rådgivande funktion i den delen. Sen hoppas jag att mina ledaregenskaper som person och att jag känner en del av killarna ganska bra kan komma till nytta, säger han till handbollslandslagets hemsida.

I april 2020, antingen i OS-kval eller landskamper ställer Sverige upp under ny lagledning med Tobias Karlsson som en bricka i pusslet.

Länk: Tobias Karlsson blir team manager för landslaget

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here