Tjeckien har valt VM-spelare – förbundskaptenen drabbad av corona

Tjeckien stöter på Sverige på torsdag i nästa vecka. Blågults premiärmotståndare i VM har nominerat 20 spelare att tillgå. Värre är det med förbundskaptenen Daniel Kubes som till att börja med står över den sista uppladdningen inför mästerskapet.

Aftonbladet var först i Sverige med att beskriva läget för Bundesliga-tränaren (HSG Nordhorn-Lingen) som har en oviss VM-upptakt framför sig.

Flera tyska medier konstaterar att Kubes befinner sig i karantän i Prag med ett covid-19-test som visade positivt resultat.

– Det finns ingen anledning att att ta lätt på sjukdomen. Om jag är frisk om fem dagar blir det bra. Dröjer det tio dagar kommer det att vara bra. Om 20 dagar blir jag också glad över att bli frisk. Så fort jag blir frisk kommer jag att ansluta till laget, säger Kubes till det tjeckiska förbundets hemsida.

Även den assisterande förbundskapten Jan Filip är borta med sjukdomen.

Tjeckien hinner med att möta Färöarna dubbelt upp i EM-kvalet innan det blir fokus på Sverige.

Förutom Kubes med Drottbakgrund finns ytterligare en svenskbekant, alltid närvarande målvakten Martin Galia med en säsong i Redbergslid (2003/04) i truppen.

Tjeckiens VM-trupp
Målvakt
: Martin Galia (Gornik Zabrze, Polen), Simon Mizera (Robe Zubri), Tomas Mrkva (Bergischer, Tyskland)
Högersex: Tomas Cip (Minaur Baia Mare, Rumänien), Miroslav Jurka (Robe Zubri)
Vänstersex: Jakub Hrstka (DRHV 06, Tyskland, Marek Vanco (Elbflorenz, Tyskland)
Mittnio: Tomas Babak (Bergischer, Tyskland), Roman Becvar (Nettelstedt-Lubbecke, Tyskland), Ondrej Zdrahala (Al Wakra, Qatar)
Vänsternio: Matej Klima (Dukla Prag), Jonas Patzel (Dukla Prag), Vojtech Patzel (Karvina), Dominik Solak (Karvina)
Högernio: Stanislav Kasparek (Pick Szeged, Ungern), Dieudonne Mubenzem (TV Huttenberg, Tyskland), Tomas Piroch (Kriens-Luzern, Schweiz)
Mittsex: Jan Mojzis (Emsdetten, Tyskland), Leos Petrovsky (Nettelstedt-Lubbecke, Tyskland), Vit Reichl (TV Huttenberg, Tyskland), Stepan Zeman (HSC Coburg, Tyskland)