Thiagus Petrus efter dramat mot Portugal: ”Nu hejar vi på Sverige”

Thiagus Petrus: Foto: Henrik Allesson.

Det blev en dramatisk avslutning på premiärmatchen i huvudrundan mellan Portugal och Brasilien. De flesta – inklusive portugiserna själva – trodde att Portugal hade vunnit. Men domarna hittade en straff i matchens sista sekvens och Brasilien kvitterade med det sista kastet.

Det oavgjorda resultatet passar Sverige alldeles utmärkt och Brasilien kan nu – möjligen – vara med i kampen om en plats i kvartsfinalerna. Barcelonas försvarsbjässe Thiagus Petrus är nöjd efter matchen.

– Det var en jämn match och det svängde många gånger, men det var rättvist, säger han och lägger till:

– Det betyder allt. Hade vi förlorat i dag så hade det varit tufft för oss i fortsättningen. Vi hade nog varit utslagna då. Det var därför vi firade.

I matchens sista anfall fick Brasilien en straff sedan Alexis Borges stått för nära och täckt det sista frikastet, med sekunder kvar av matchen. Det blev en videogranskning och en lång väntan.

– Det var så spännande för oss, jag var så nervös, säger Thiagus Petrus.

Såg du situationen?

– Ja jag såg men jag var inte säker på om vår spelare var utanför linjen. Men den portugisiska spelaren var för nära. Alla gör så i den sista situationen, alla tar ett litet steg och med de nya reglerna hade vi lite tur, säger han.

Nu väntar två tuffa matcher. Kan ni vara med och konkurrera om en plats i kvartsfinalen?

– Ja jag hoppas det. Vi möter Ungern i nästa match och de är så starka. Jag har spelat med många därifrån och de spelar bra handboll. Deras förra match mot Portugal var inte deras bästa men de är så starka och fysiska, säger han och lägger till:

– Och de har Bodó som är en av de största skyttarna i världen och Bánhidi som kanske är den bästa offensiva linjespelaren i världen.

Sverige är tacksamma om ni kan hjälpa dem också.

– Ja och nu måste vi heja på Sverige också och hoppas att de vinner alla sina matcher. Då kan vi gå till kvartsfinalen.

Kommer ni att rå på Island?

– Ja, jag hoppas det, så att vi båda (Brasilien och Sverige) går till kvartsfinalen, säger han och skrattar.