Sverige vill ha bättre träningskvalitet inför EM

Kristján Andrésson. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

EM-uppladdningen går in i en intensiv fas när Sverige möter Egypten i dubbla genrepsmatcher (söndag och tisdag). I Aftonbladet trycker Kristján Andrésson lika mycket på träningsdagarnas betydelse för ett lyckat mästerskap.

Landslaget är samlat i Göteborg sedan Nyårsdagen och avverkar bland annat pressträffar och taktiska förberedelser inför premiären mot Polen om precis en vecka.

Varje stund tillsammans gör något inför EM, men det är träningarna som förbundskaptenen särskilt ringar in i schemat.

– Vi behöver hitta tillbaka till som vi hade det i Kroatien och Frankrike då vi kunde träna bra mellan matcherna, säger Andrésson till Aftonbladet.

Viss justering fordras för att inte landa i verkligheten från VM ifjor då blågult kom efter med de gemensamma övningarna.

– Tyvärr räckte det med en träning så hade vi två-tre skavanker, vilket gjorde att vi vid träning tre och fyra hade fem man som inte kunde fullfölja träningen. På matchfria dagar kunde vi inte hålla vettiga träningar när vi bara hade bara sju-åtta spelare, säger han till tidningen.

Det nuvarande upplägget innebär bland annat att landslagets sjukgymnaster tar flitigare kontakt med spelarna när de befinner sig i klubbarna.

Aftonbladet kan också rapportera om full närvaro – samtliga 19 spelare tränade under torsdagen.

Länk: ”Ska inte råka ut för det igen”