Sverige tog revansch på Island – Kim EDR briljerade

Kim Ekdahl Du Rietz. Photo: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Sverige fick revansch på Island efter förlusten i fredags. Det blev svensk seger med 35–31 efter att Kim Ekdahl Du Rietz och Albin Lagergren blev bästa målskyttar med sju fullträffar vardera. – Jag var skitsur efter matchen i fredags. Jag tyckte det var nattsvart för jag tycker vi har så mycket potential men bara fick ut 20%. Det har därför varit mycket snack och tankar om att förbättra saker tills idag. Det var jätteviktigt att vinna, säger Andreas Palicka till Handbollslandslaget.se.

Sverige ville så klart ha revansch efter förlusten senast – och visst blev det så. Ett heltänt lag tog tag i matchen direkt och kunde vinna med 35–31.

Förbundskapten Kristján Andrésson valde att ändra friskt efter matchen i fredags, in kom Andreas Palicka, Valter Chrintz och Lucas Pellas. De nya spelarna tog för sig väl, men Island gjorde en bra halvlek och ställningen var 18–18 i paus.

Sverige startade den andra halvleken fint och Andreas Palicka tände hela laget genom att först rädda en straff och sedan returen. Efter det malde Sverige på och kunde vinna rättvist till slut.

– Anfallsmässigt är vi lite rörligare idag och fick fler konfliktsituationer i deras försvarsspel. Vi blev lite för stillastående i Kristianstad och lät Island skapa för många frikast, säger förbundskapten Kristján Andrésson till Handbollslandslaget.se.

SVERIGE–ISLAND 35–31 (18–18)
Sverige: Kim Ekdahl Du Rietz 7, Albin Lagergren 7, Fredric Pettersson 5, Jim Gottfridsson 5, Valter Chrintz 4, Linus Persson 2, Linus Arnesson 2, Lucas Pellas 2, Simon Jeppsson

LÄNK: Sverige tog revansch på Island

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here