Sverige tjänade på hemma-EM

Svenska supportrar under EM i Malmö. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Medan damlandslaget laddar inför mästerskap om några dagar har organisationen kring herrarnas EM i januari lagt ihop plus och minus. Till slut gav matcherna i Göteborg, Malmö och Stockholm tio miljoner kronor i vinst, rapporterar Aftonbladet.

På planen klarade Sverige bara att hävda sig och hålla spänningen till inledningen av huvudrundan. Organisationen när EM för första gången ägde rum i tre olika länder fick dock till svarta siffror.

– Det är bara att säga tack till alla som jobbade med mästerskapet. Det är fantastiskt, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska handbollslandslaget AB till Aftonbladet.

Pengarna kommer svensk handboll till del, bland annat som stöd och säkring för framtidstankar.

– Lite av dem sätts av för garantier för nästa hemmamästerskap. Man måste ha pengar på ett låst konto för att garantera att man kommer att arrangera mästerskapet. Sedan lägger vi in pengar i landslagsfonden, precis som vi har gjort efter tidigare hemmamästerskap,  säger förbundets ordförande Fredrik Rapp för tidningen.

Sverige arrangerar dubbla VM 2023, i januari med Polen på herrsidan och i samarbete med Danmark och Norge för damdelen i december.

Länk: Avslöjar: EM gav 10 miljoner i vinst